Koronaviruset og følgene for oss i Medkila IL

Hei alle fotballvenner i Medkila IL.
I tråd med retningslinjene som kom fra styresmaktene, og videre pålegg fra idrettsbevegelsen, stengte vi ned all aktivitet i idrettslaget fra midten av forrige uke.
Dette selvsagt for å unngå videre spredning av virus i byen og vårt nærmiljø.

Vi har nå gått gjennom ei surrealistisk uke med forbud mot fellestreninger, stengte fotballhaller, hjemmekontor, hjemmeskole samtidig som noen av oss er i karantene.
Mange kreative og gode løsninger i kombinasjonen hjemmekontor/hjemmeskole. Det er spennende og inspirerende å følge vårt styremedlem, fotballtrener, pappa og lærer Stein Kato Rafhaelsen på Facebook gjennom dagene med hjemmeskolen for 4 barn og oppfølging av egne klasser som lærer.

Vi har som klubb blitt forholdsvis sterkt rammet. Vi er en stor breddeklubb, men også en toppfotballklubb gjennom damelaget vårt. Vi har så langt fått utsatt våre tre første kamper i 1.divisjon, men vi blir nok ikke overrasket om det blir flere utsettelser. Våre to første reiser er avbestilt, men ikke uten kostnader. Vi sitter med regninger på over 20.000 kr som vi ikke får tilbake pga. billige billetter og sen avbestilling. Videre har vi vært nødt til avlyse turneringen i april med budsjettert 40.000 kr inntekter som resultat. Vi har vært i daglig kontakt med Toppfotball kvinner, som igjen koordinerer med Toppfotball herrer og NFF. Ut fra råd og klargjøring av konsekvenser, har vi sett oss nødt til å permittere trenerne våre. Siden all aktivitet er lagt ned akkurat nå, kan de heller ikke utføre jobbene deres. Forhåpentligvis kan det være med å begrense tapet vårt i denne perioden.

Dere har nettopp mottatt faktura for medlems- og treningsavgift. Mange har betalt disse med en gang, men har du problemer med dette akkurat nå, så har vi forståelse for at du venter noen uker.

Vi registrerer en nesten død Harstad by og føler med næringslivet rundt oss, der flere er mer rammet enn det vi er. Det er i mars måned vi fakturer ut de fleste samarbeidsavtalene.
Vi har samtidig sendt ut et brev til våre samarbeidspartnere i klubben og fotballparken, hvor vi viser forståelse for den situasjonen de er i og at dersom noen trenger utsettelse med betalingene så får de selvsagt det. Det har gitt oss hyggelige tilbakemeldinger fra noen av de mest trofaste samarbeidspartnerne våre som Sparebank1, Spareban68gNord og Serit IT-partner.

Det er viktig at vi alle bruker det lokale næringslivet i disse tider. Ved å handle lokalt sikrer vi jobbene til våre venner og naboer og vi kan bidrar slik at våre lokale bedrifter også er der når krisen er over!

Vi har også opplevd at privatpersoner har tatt kontakt for å bidra økonomisk i en vanskelig tid. 2 enkeltpersoner ønsker å bidra med 5.000 kr hver i 3 måneder fremover som en direkte støtte til vårt damelag. Det betyr 30.000 kr ekstra inn i klubbkassa. Slike henvendelser er rørende og viser at vår aktivitet har betydning for en større del av vårt område enn vi tenker over til daglig. Jeg kan selvfølgelig ikke gå ut med navn på disse personene, men de må gjerne stå frem selv.

Det er mye som er usikkert. Vi vet ikke hvor lenge denne unntakstilstanden kommer til å vare. Men jeg er overbevist om at det kommer til å vare noen uker til og det kommer til å bli mer utfordrende for hver uke som går.

Men en ting vet jeg. Vi skal tilbake til den fotballhverdagen vi alle lengter etter – med gode felleskap og opplevelser.

Ta godt vare på hverandre. Vi er sterkere sammen.

Ole-Martin